Toshiba HD-XA2 problem - High-Def Digest Forums
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-25-2007, 09:16 PM
Banned
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 73
Default Toshiba HD-XA2 problem

I am having flickering or jolting problems with the picture during HD DVD playback at 1080p. I have the latest 1.6 firmware update but the problem is still present. Is anyone else having this issue?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-25-2007, 10:56 PM
Pat H's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,009
Default

Does this happen on one or two discs or all of them? And did you try switching to component at 1080i to see if the same thing occurs?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-26-2007, 12:03 AM
Banned
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 73
Default

It is happening with all discs. I have not tried 1080i with component. But what I did do was set the progressive play back option to film and video instead of auto and that worked for one of the movies I saw it in.

Change of topic real quick, what is a better setting film or video?
Reply With Quote
  #4  
Old 05-26-2007, 04:15 PM
Pat H's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,009
Default

Quote:
Originally Posted by rp108 View Post
It is happening with all discs. I have not tried 1080i with component. But what I did do was set the progressive play back option to film and video instead of auto and that worked for one of the movies I saw it in.

Change of topic real quick, what is a better setting film or video?
Well it really depends on your personal preference as to which setting is better since adjusting it alters the way color, brightness, etc. are handled. (video would do better with HD cam footage like in a documentary and film w/ 35mm based footage, as in a movie). Personally I would use auto, but you said that it creates problems for you. I would give the component connection a try first, and if the problem's still there you may need to look into getting your player looked at since the firmware is up to date. But even if the component is ok, that would mean the HDMI output is bad so after paying all the cash for the XA2 you would probably want to get it looked at anyway if you want the 1080p you paid for.

On a side note, did you try to downgrade to the previous firmware if possible? I have no clue if Toshiba's players will allow you to do it since I've never had to do it with my A1.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-26-2007, 05:06 PM
dajohn29's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 410
Default

I'm having problems playing Matrix Reloaded and Revolutions on my XA2, anyone else having this problem? I'm using firmware 1.6
Reply With Quote
  #6  
Old 05-26-2007, 10:26 PM
Banned
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 73
Default

Quote:
Originally Posted by Pat H View Post
Well it really depends on your personal preference as to which setting is better since adjusting it alters the way color, brightness, etc. are handled. (video would do better with HD cam footage like in a documentary and film w/ 35mm based footage, as in a movie). Personally I would use auto, but you said that it creates problems for you. I would give the component connection a try first, and if the problem's still there you may need to look into getting your player looked at since the firmware is up to date. But even if the component is ok, that would mean the HDMI output is bad so after paying all the cash for the XA2 you would probably want to get it looked at anyway if you want the 1080p you paid for.

On a side note, did you try to downgrade to the previous firmware if possible? I have no clue if Toshiba's players will allow you to do it since I've never had to do it with my A1.
You can't rollback to a previous firmware version. I am definatley going to call Toshiba and see what they can do. Its not horrible issue but I want the picture to be perfect, which this machine can do.
Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xa2 Sd Dvd Play Problem. charolin HD DVD Hardware General Discussion 3 03-01-2008 06:44 AM
Problem after updating xa2 zaphod HD DVD Hardware General Discussion 2 12-13-2007 09:20 AM
XA2 update cant find the download for XA2 dachst8087 HD DVD Hardware General Discussion 1 11-16-2007 01:18 PM
Fix for "Children of Men" and "Happy Feet" problem on XA2 Blurry HD DVD Software General Discussion 1 04-01-2007 10:48 PM
HD-XA2 NEW firmware is ver 1.3/TS - fixed analog LFE problem Eladeralienman HD DVD Hardware General Discussion 7 04-01-2007 02:29 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off